Ανακαίνιση διαμερίσματος στο Πεδίο του Άρεως

Πρόκειται για την ανακαίνιση ενός τυπικού διαμερίσματος πολυκατοικίας του 1970 που βρίσκεται στην περιοχή Γκύζη της Αθήνας με θέα στο πάρκο Πεδίον του Άρεως.

Επιθυμία του νέου ιδιοκτήτη ήταν να αλλάξει ριζικά η διαρρύθμιση του διαμερίσματος και να γίνει περισσότερο «ευχάριστο», «φωτεινό» και λειτουργικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες του.

Οι τοίχοι που διαχώριζαν λειτουργικά την κουζίνα, το χωλ και το καθιστικό καθαιρέθηκαν ,εξυπηρετώντας πλέον τις λειτουργίες αυτές σε έναν ενιαίο χώρο με καλύτερο ηλιασμό και αερισμό.

Πυρήνας της πρότασης αποτέλεσε ο σχεδιασμός της κουζίνας. Επιθυμία του ιδιοκτήτη ήταν να αποκτήσει έναν ευχάριστο χώρο για μαγειρική και ιδανικό για συγκέντρωση με φίλους.

Κεντρικά της κουζίνας τοποθετήθηκε νησίδα τραπεζοειδούς σχήματος με την ηλεκτρική εστία και το χώρο φαγητού . Ειδική μεταλλική κατασκευή για την στήριξη του απορροφητήρα και του φωτιστικού αναρτάται από την οροφή και επενδύθηκε με ξύλινη επιφάνεια . Στα έπιπλα κουζίνας χρησιμοποιήθηκαν φωτεινά υλικά αρμονικών χρωματικών αντιθέσεων.

Ειδική ξύλινη κατασκευή επίπλου διαχωρίζει λειτουργικά την κουζίνα από το καθιστικό και ενσωματώνει πτυσσόμενο τραπέζι εργασίας και αποθηκευτικό χώρο με βιβλιοθήκη.

Στα δάπεδα της κουζίνας και της τουαλέτας τοποθετήθηκαν πλακάκια με γεωμετρικό μοτίβο και στους χώρους της εισόδου, του καθιστικού και του υπνοδωματίου ξύλινα δάπεδα.

Everything about this apartment , the design, the colors and the furniture brighten your day and your mood. Really modern interior design.

Airbnb customer review
αξονομετρικό 1
αξονομετρικό 2
κάτοψη πρότασης